BIC Raiffeisen Spar+Kreditbank Zw Neunkirchen, Neunkirchen a. Sand


Navn:
BIC:
By:
Postkode:
Land:
Søk også på bankfilialer


BIC / SWIFT:GENODEF1LAU   Tyskland
Navn på bank:Raiffeisen Spar+Kreditbank Zw Neunkirchen

Land:Tyskland

Postkode:91233
By:Neunkirchen a. Sand

Telefon:+49 (0)9123 18928

Bransje:Ja

BIC Raiffeisen Spar+Kreditbank Zw Neunkirchen, Neunkirchen a. Sand (Tyskland) (SWIFT-koden)

BIC for Raiffeisen Spar+Kreditbank Zw Neunkirchen i Neunkirchen a. Sand er GENODEF1LAU. Forkortelsen BIC står for 'Business Identifier Code' (tidligere 'Bank Identifier Code'). Dette er en internasjonalt standardkode for identifisering av avdelingskontorer i betalingstransaksjoner. Den brukes av kredittinstitusjoner, meglere og lignende selskaper over hele verden, og identifiserer hver partner som direkte eller indirekte deltar i betalingstransaksjoner. I betalingstransaksjoner brukes BIC / SWIFT-BIC i kombinasjon med et IBAN (= Internasjonalt bankkontonummer), der BIC identifiserer banken og IBAN identifiserer den aktuelle kontoen.

IBAN består av følgende komponenter:

  1. Landskoden, to tegn.
  2. Det tosifrede kontrollsifret. Det er mellom 02 og 98. Ved bruk av dette kontrollnummeret, gjenkjennes alltid et enkelt, galt tegn, individuelle transponerte sifre blir nesten alltid gjenkjent, og selv med flere feil er gjenkjennelsesgraden fortsatt høy.
  3. En rad med tegn som identifiserer den faktiske kontoen. I de fleste land er dette rent numerisk. Dette er også kjent som BBAN (= Basic Bank Account Number). I de fleste land er dette bankkoden og kontonummeret.

For det fiktive kontonummeret 641972500 og bankkoden 76061025, blir dette en IBAN som ligner denne: DE99 7606 1025 6419 7250 0. For å forbedre lesbarheten til IBAN blir den vanligvis delt inn i blokker med fire tegn hver. IBAN kan være opptil 34 tegn lang, men er kortere i de fleste land.

Som du ser, inneholder en IBAN i seg selv allerede en kode som identifiserer den aktuelle banken på en unik måte. For eksempel, for Raiffeisen Spar+Kreditbank Zw Neunkirchen, er dette 76061025. Derfor er BIC, i vårt eksempel GENODEF1LAU, ikke nødvendig for overføringer i Europa. IBAN alene er nok i dette tilfellet. Ytterligere detaljer om en BIC- eller SWIFT-kode er bare nødvendige for overføringer der en av bankene som er involvert i transaksjonen har hovedkontor utenfor Europa, og som kjøres via SWIFT-systemet.

BIC inneholder også en landskode. I motsetning til IBAN står dette ikke først i BIC, men er i stedet på plass 5 og 6. For eksempel for BIC GENODEF1LAU er dette DE. I noen få tilfeller kan landskoden fra IBAN avvike fra landskoden til den tilknyttede BIC fordi det brukes forskjellige standarder.

En BIC er enten 8 eller 11 tegn og inneholder ikke sitt eget kontrollsiffer. I motsetning til IBAN, kan en BIC, bortsett fra lengden, bare kontrolleres ved å se om den er oppført i BIC-katalogen som regelmessig blir oppdatert av SWIFT. Når det gjelder IBAN, er det derimot mulig å bruke en matematisk prosedyre for å sjekke om dette er formelt riktig, ved å bruke det oppførte kontrolltallet. Bare formelt korrekte IBAN-er kan eksistere. Spørsmålet om en spesifikk IBAN faktisk eksisterer, kan imidlertid bare besvares av den gjeldende banken. Forfalskede eller ikke lenger eksisterende IBAN-er kan ikke gjenkjennes av kontrolltallet.

Hovedkvarteret er Raiffeisen Spar+Kreditbank Zw Neunkirchen i Neunkirchen a. Sand. På sin side er Neunkirchen a. Sand i Tyskland. Raiffeisen Spar+Kreditbank Zw Neunkirchen kan kontaktes på telefon på (09123) 18928.


Vi kan ikke garantere for nøyaktigheten av informasjonen.

Dato for data: 06/2023